Ferms FISKE & FRITID

söndag 1 november 2009

Gårdagens fiske...

I går premiärtrollade vi efter lax med nya båten. I båten var det jag, min far, min bror och hans son. Vi valde utgångshamn i Karlsborg och sedan brände vi rakt ut på sjön. Det var väldigt tröget till en början, en hyffsat fin röding på ca: 60 cm klev på och brorsonen Fredrik fick drilla röding för första gången innan den klev av precis intill båten. Efter detta hugg blev det återigen lungt. Men fram åt 13 - tiden kom fisket i gång igen. Först med en väldigt fin öring på ca: 70 cm som också klev av precis innan håvning, vilket inte gjorde så mycket för den hade vi släppt i ändå. Men innan den tackade för sig bjöd den på några mycket fina rusningar. Vi hann inte ens få ut spöna innan det brakade igång igen. Tre laxar högg på inom en kvart, två för små och en godkänd på straxt över 60 cm. Sedan lugnade det ned sig igen, på eftermiddagen fick vi ett rullskrikshugg på en Tomic, men fisken klev tyvärr av omgående.

Sammantaget var det en rolig premiärtur, med många kontakter och nästa gång får man hoppas på lite större fisk bara. Laxtrolling är i alla fall något man kommer att göra fler gånger.

Bästa bete var ytfiskade Strikepro - wobblers. Inte ett enda hugg på löja med salsa-mössa...men det kanske är jag som tacklar dem fel.

Extra kul var det för Fredrik som fick drilla på lax och röding.

Nu är det bara att längta till nästa helg med lugna vindar och lite solsken. Skitfiske fram tills dess...

MvH Sandberg

Inga kommentarer: